Sisteme de alarma – Protectie Perimetrala

Un sistem de alarma este mai mult decat necesar pentru protectia totala a unei proprietatii fie ca vorbim de locuinta personala, biroul sau chiar un depozit. O astfel de protectie este necesara cand considerati ca aveti nevoie de extra securitate sau cand va temeti pentru proprietatile dumneavoastra.

Un sistem de alarma nu inseamna doar protectia unei locuinte sau imobil, ci si un sistem de securitate de exterior, care are ca rol principal detectia si prevenirea unei posible efractii.  Acest sistem este catalogat ca si protectie perimetrala.

Protectia perimetrala reprezinta de fapt o ramura a unui sistem de alarma si se foloseste indeosebi la exterior, atunci cand se doreste monitorizarea si protejarea unei zone bine definite si delimitate precum o curte, gradina, teren, parcari, aeroporturi, depozite, ferme sau lacuri de pescuit.

Aceste sisteme de protectie perimetrala securizeaza suprafete mari, deschise, si pot si utilizate atat independent, dar si ca o completare a unui sistem de alarma antiefractie complet. In cele mai multe cazuri, pentru o protectie ridicata, este indicat si adaugarea unui sistem de supraveghere video.

De obicei, un sistem de protectie perimetrala este format din detectori de miscare care delimiteaza o anumita zona, bariere cu infrarosu, sau cu microunde si cabluri senzoriale. Aceste componente pot fi luate si utilizate in mod independent sau impreuna. Fiind create pentru exterior, ele pot fi utilizate individual sau impreuna si au capacitatea de a functiona la parametri normali, chiar si in cele mai vitrege conditii meteorologice precum inghet sau temperaturi ridicate.

Acest tip de sistem de alarma este instalat la nivelul solului sau chiar deasupra acestuia pana la inaltimea unei persoane si poate detecta intrarile si iesirile intrusilor din perimetrul supravegheat. Totul depinde insa de suprafata si structura obiectivului protejat. Printre cele mai importante avantaje oferite de un sistem de securitate periferic este stabilitatea si eficienta.

Ca si mod de operare, un sistem de alarma perimetrala actioneaza eficient si rapid, silentios si invizibil, pentru a detecta orice tip de efractie, alarmand personalul de paza sau proprietarul. Este important de mentionat faptul ca un asemenea sistem este foarte eficient in a evita alt tip de intrusi precum animale mici sau pasari. Asadar, intrusii de talie mica nu sunt inregistrati de centrala de alarma iar alarma nu va porni.

Protectia asigurata de acest tip de alarma perimetrala este la cel mai inalt nivel, fara a fi influentata de conditiile meteo. Se folosesc diverse sisteme duale bazate pe principii diferite de functionare, astfel incat, daca unul nu este in stare de functionare completa, celalat porneste. In acelasi timp, puteti opta pentru instalare la sol, si aici sistemul este montat pe astfalt, pamant, pavele, ziduri sau stalpi de iluminat.

Ca si avantaje, un sistem de alarma periferica este foarte eficient pentru ca va ofera siguranta in situatia in care un infractor patrunde in spatiul dumneavoastra privat, si va ajuta sa intariti paza umana. In ultimul rand, economiseste timp in evenimentul unei efractii, deoarece pot fi anuntate rapid organele competente pentru situatia creata.

Cum am mentionat si mai sus, pentru a spori siguranta, este indicat sa alegeti si un sistem de alarma periferic pe langa cel de interior. In acelasi timp, un sistem de supraveghere video este  foarte util nu doar pentru a intregistra miscarea ci si pentru a speria eventualii intrusi. Este mai bine sa previi, decat sa repari daunele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *